Arvika kommun, Chefer

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss!

Här i västra Värmland, bland vidsträckta sjöar och grönskande skogar, finns en stark glöd som sprider värme och lyser upp. Glöden är vår vision och ledstjärna.

I Arvika kommunkoncern jobbar idag cirka 2 700 kompetenta medarbetare. Välkommen du också!

Vår nuvarande chef för Bistånd inom Vård och omsorg har beslutat sig för att gå i pension. Vi söker nu hennes ersättare.

Är du intresserad av tjänsten som enhetschef för Bistånd? Skicka in din ansökan redan idag! 

Beskrivning

Arbetet är omväxlande i en föränderlig miljö där ena dagen inte är den andra lik. Det här är en tjänst för dig som trivs med myndighetsutövning, förändring och ett nära ledarskap.

Bistånd är idag organiserad i stab och enhetschef är direkt underställd verksamhetschef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start senast 2023-08-14 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Bistånd kommer du att ansvara för att det hos underställda handläggare skapas en förståelse för den egna arbetsinsatsens koppling till kommunens vision och övergripande mål. Du har också ett övergripande ansvar för att verksamheten bedrivs inom beslutade ekonomiska ramar och i enlighet med politiskt fattade beslut samt att aktivitetsplan upprättas utifrån beslutade mål i verksamhetsplan.

Som enhetschef för Bistånd kommer du att ha budgetansvaret för enheten. Du kommer även att ha ett personal- och arbetsmiljöansvar för enhetens ca 17 medarbetare.

I rollen som enhetschef för Bistånd kommer du även att ansvara för myndighetsutövning utifrån beslutad delegeringsordning samt av att handleda medarbetarna i myndighetsutövningen både vad gäller Socialtjänstlagen samt LSS lagen. 

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning som socionom eller motsvarande samt kunskap inom lagstiftning som Socialtjänstlagen och LSS lagen.

Du ska ha erfarenhet av biståndshandläggning samt ett antal års arbetslivserfarenhet, gärna med ledarerfarenhet inom kommunal verksamhet.

Goda digitala- och kommunikativa kunskaper samt bra förmåga att uttrycka dig i det svenska språket i både tal och i skift.

Som person är du ödmjuk, du har förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du är drivande och strukturerad i ditt arbetssätt där du även har ett kundfokus. 

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är den 26 mars 2023!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvika
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/42
Kontakt
  • Eva Nilsson, Verksamhetschef Voo, 0570-82832
Facklig företrädare
  • Vision, 0570-81742
  • Ledarna, 0570-82882
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb