Vård och omsorg

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss!

Här i västra Värmland, bland vidsträckta sjöar och grönskande skogar, finns en stark glöd som sprider värme och lyser upp. Glöden är vår vision och ledstjärna.

I Arvika kommunkoncern jobbar idag cirka 2 700 kompetenta medarbetare. Välkommen du också!

Vi söker dig som glöder för LSS-verksamhet och har ett stort engagemang för att arbeta med personer med funktionsvariationer. LSS-avdelningen i Arvika kommun är i en utvecklingsfas och vi arbetar bland annat med att höja grundbemanningen.

Nu söker vi personliga assistenter till en brukare. Arbetsgruppen runt brukaren kommer att ingå i ett spännande projekt för hållbar hälsa.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att hjälpa brukaren med grundläggande behov, medicinsk omvårdnad utifrån egenvård samt strukturerad träning i olika former under dagen. Arbetet kräver stor lyhördhet gentemot brukaren samt flexibilitet när det gäller schema och arbetsplats.

Att arbeta som personlig assistent är att assistera en annan människa med allt vad det innebär. Arbetet är inte nödvändigtvis att förändra, förbättra eller välja åt brukaren. Brukaren ska ges största möjliga utrymme att bestämma själv, över sitt liv. Ibland innebär jobbet bara att finnas till hands, vara beredd och redo att assistera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har omvårdnad-, barn och fritids-, friskvård och hälsa-, personlig assistent utbildning och/eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms lämplig.

Vi ser gärna sökande med erfarenhet av arbete som personlig assistent med anhöriga i samma hushåll och/eller att du har erfarenhet från funktionshinderområdet genom tidigare arbete, uppdrag eller relationer i din närhet.

Du måste ha ett genuint intresse av att vilja arbeta med människor, ett professionellt förhållningssätt, samarbetsförmåga, vara noggrann, ansvarstagande och trivas med att arbeta inom givna ramar. Du behöver även vara fysiskt stark då arbetet innebär en del förflyttningar (hjälpmedel finns) och engagemang vid regelbundna träningstillfällen.

Önskvärt är att du själv tycker om fysiska aktiviteter, då detta kommer att ingå i projektet, och att du gillar att peppa andra i sin träning. Du bör även vara intresserad av egen utveckling inom yrkesområdet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav och det är önskvärt att du har vana av att använda digitala verktyg som dator, mobil och läsplatta.

Du får inte vara rökare eller allergiker då djur finns i hemmet.

Villkor

Tjänsterna är en tillsvidareanställning på 65% där man arbetar dag/kväll och helg och två visstidsanställningar på 65 % varav en innebär arbete dag/kväll och helg och den andra innebär nattarbete med vissa kvällsturer och helg. Visstidsanställningarna sträcker sig fram till projektets slut; sista september 2024. Det kan eventuellt finnas möjlighet till högre sysselsättningsgrader.

Det är en fördel om man kan börja arbeta redan under våren och i sommar.

Vi söker även dig som vill arbeta som visstidsanställd på timmar.

Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön/timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad ca 65 % (med möjlighet till högre sysselsättningsgrad)
Ort Arvika
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/32
Kontakt
  • Ann-Louise Filipsson Andersson, enhetschef, 0570-81897
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0570-81741
Publicerat 2023-02-23
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb