Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

I Arvika finns en av Värmlands största verksamheter för vuxenutbildning och den bedrivs av Arvika Näringslivscentrum på entreprenad från Arvika kommun. Vår nuvarande rektor går i pension och därför söker vi nu hennes efterträdare. Arvika Näringslivscentrum ligger i Arvikas hamnområde vid Kyrkvikens strand och har ljusa och moderna lokaler i en inspirerande miljö. På Arvika Näringslivscenter finns också många andra offentliga aktörer och företag som är viktiga för vuxenutbildningens samverkan samt restaurang, gym och annan service.

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir att på uppdrag av Arvika kommun leda arbetet med den kommunala vuxenutbildningen som bedrivs av Arvika Näringslivscenter(ANC) på entreprenad. I uppdraget ingår även att ansvara för grundläggande vux- och sfi-verksamhet i Eda samt administrera gymnasieskurser hos andra utbildningsanordnare på uppdrag av Eda kommun.

En stor och viktig del i tjänsten är förstås att arbetsleda lärarna vid ANC samt medarbetarna vid Vägledningscentrum som är kommunens studievägledning. I tjänsten ingår också att samverka med  bland annat  Arbetsförmedlingen, kommunens arbetsmarknads- och integrationsenhet och vuxenutbildningen i Värmland.

Du kommer också ansvara för att söka statsbidrag för olika utbildningsformer för huvudmannens räkning (Arvika kommun) samt att delta i utvecklandet av vuxenutbildningen i samverkan med ANC.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Det är önskvärt om du har ledarskapsutbildning, till exempel rektorsutbildning, eller att du är införstådd med att läsa den utbildningen. Meriterande är också utbildning inom sociologi och statsvetenskap samt kurser inom mångkultur i lärandemiljöer.

Vi vill att du tidigare har verkat inom vuxenutbildningen antingen som lärare eller med annan funktion. Önskvärt är att du har ledarerfarenhet från skolans värld och det är meriterande att du har erfarenhet från att arbeta i mångkulturella lärandemiljöer.

Som person ser vi att du har god samarbetsförmåga samt är orädd och initiativtagande. Vidare behöver du ha god förmåga att att ha ett strategiskt perspektiv och vara välstrukturerad , för att nämna några egenskaper som kommer göra att du lyckas.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vuxenutbildningen är spretig i sin struktur och kräver därför en rektor som är spindeln i nätet och håller ihop verksamheten samtidigt som man utvecklar nya kontakter och samarbetsytor.

Varmt välkommen till ett spännande, viktigt, inspirerande och utvecklande jobb som ger dig chansen att utveckla samhället genom att utveckla dess medborgare

Villkor


Tillsvidaretjänst på heltid med tillträde i juli 2020 efter överenskommelse.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Arvika
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/8
Kontakt
  • Carin Hedengård, gymnasiechef, 0570, 818 56 alt. 070-314 83 03
  • Ellinor Axelsson, rektor, 073-806 08 01
Facklig företrädare
  • LR, 0570-817 43
  • Lärarförbundet, 0570-817 40
Publicerat 2020-01-24
Sista ansökningsdag 2020-02-23

Return to job vacancies