Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Arvika kommun söker en socialpedagog med placering på högstadiet årskurs 7-9. I dagsläget omfattar högstadiet Centralskolan, en 7-9 skola som ligger i centrala Arvika och Kyrkebyskolan, en 4-9 skola som ligger i västra delen av Arvika. Skolorna samverkar eftersom tanken är att vi hösten 2021 ska ingå i en och samma organisation på en nybyggd högstadieskola i centrala Arvika.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att ge stöd till elever och vårdnadshavare, samt till lärare i sociala frågor där socialpedagogen arbetar förebyggande och främjande. Socialpedagogen ingår i skolans elevhälsoteam. Som socialpedagog har du ett uppföljningsansvar för oroväckande frånvaro. Tillsammans med skolans övriga personal ansvarar du för skolans trygghetsarbete genom att anordna elevsociala aktiviteter, t ex gruppstärkande aktiviteter och arbete för att öka elevernas fysiska aktivitet under skoldagen. Du kan också komma att arbeta i klassrummen med enskilda elever/mindre grupper. Socialpedagogerna på högstadiet förväntas samverka.

Kvalifikationer
De personliga egenskaper som har stor betydelse för att lyckas i rollen som socialpedagog är att du är en ansvarstagande och trygg person, som brinner för att skapa en trygg skola. Det krävs mod och personlig mognad för att framgångsrikt kunna leda samtal kring svåra frågor med elever och deras vårdnadshavare. Det är viktigt att kunna agera professionellt och tålmodigt även i mycket svåra och pressade situationer.

Du är utbildad socialpedagog eller socionom. Du kan också ha annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvika
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/115
Kontakt
  • Maria Uppvall Fors, Rektor Centralskolan, 0570-819 11
  • Annika Lindgren Persson, Rektor Kyrkebyskolan, 0570-819 61
Facklig företrädare
  • LR, 0570-817 43
  • Lärarförbundet, 0570-817 40
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-01-06

返回职位空缺页面